Tabere la mare pentru copiii romani si ucraineni 2022

Asociatia Grupul Zambetul Nostru si-a dorit si anul acesta sa bucure copilasii prin participarea acestora la tabara mult visata la mare.  Cautand sa aducem din nou bucurie si entuziasm unor copii greu incercati de viata, am reusit cu ajutorul  donatorilor si finantatorilor care ne sprijina de fiecare data. In cadrul celor 3 tabere organizate, beneficiarii au fost alesi din cadrul Centrului de Plasament Bucium Iasi si din Centrul de Asistenta Umanitara si Sociala pentru Refugiati CTR Nicolina Iasi.

Taberele au avut loc dupa urmatorul program:

  • 25 – 28 iunie 2022
  • 3 – 8 iulie 2022
  • 25 – 30 august

La fiecare iesire au fost prezenti un numar de 60 de beneficiari per tabara, respectiv 180 in total. Fiecare copil a beneficiat de transport, cazare, 3 mase pe zi si bani de buzunar pentru ca fiecare sa-si poata cumpara cate ceva, dupa preferintele proprii, dar si pentru a le creste sentimentul de independenta.

Copii au avut parte de numeroase activitati si surprize si au participat la evenimente sportive organizate de noi special pentru ei. Vizita la Delfinariul din Constanta le-a adus zambete si uimire copiilor care au participat la spectacolul superb dat de catre minunatele fapturi, delfinii.

Copii au vizitat și un parc de distractii unde au participat cu entuziasm la jocurile din cadrul acestuia: masinute electrice, trenulete, carusele si multe altele, iar spre final copii au fost serviti cu inghetata. In tot acest timp petrecut alaturi de beneficiari, ne-am dat sema ca au avut nevoie de aceasta tabara pentru a descoperi noi viziuni si de a-si crea noi prieteni. Nu putem descrie in cuvinte bucuria pe chipurile lor de îngerași pe care au simtit-o in timpul sederii la mare!

In final, atractia principala a copiilor a fost marea si plaja, beneficiarii s-au bucurat de activități, dar și de timpul relaxant petrecut alături de noii lor prieteni. Beneficiarii au avut parte de zumba pe plaja, creand bucurii si impresii in randul turistilor aflati pe litoral. Spre finalul șederii noastre la mare fiecare copil a fost premiat ca fiind participant al Taberei #HaiLaMare2022.

A doua tabara organizata, realizata in cadrul proiectului „Prietenii de vara” – finantat de FONSS, a venit cu un mare impact pentru copilasii ucraineni dar si asupra celor romani din cadrul Centrului de Plasament Bucium Iasi. Acesta gazduieste pe langa orfani romani si copii proveniti din centrele de plasament din Urcaina.

Este impresionant cât de multe relatii s-au creat între ei, chiar dacă nu vorbesc aceeași limba, au creat legaturi prin „limba copilariei lor”.

Ultima tabara „Prietenii de vara”, cea din 25 august – 30 august,  a fost dedicata copiilor ucraineni beneficiari in cadrul Centrul de Asistenta Umanitara si Sociala pentru Refugiati CTR Nicolina Iasi.

Noi, Asociatia Grupul Zambetul Nostru ne-am dorit sa le oferim copiilor romani si ucraineni o  experienta de neuitat la malul marii, printr-un eveniment devenit deja traditie. Ne dorim sa repetam aceste tabere si in anii ce urmeaza.

Multumiri si multa recunostinta indreptam catre partenerii nostri FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Servicii Sociale, dar si tuturor donatorilor si sponsorilor fara de care aceste activitati nu ar fi fost posibile.

Fiecare zambet conteaza!

    0
    Cos
    Cosul este golInapoi la magazin