Punti intre oameni – Proiect finantat de Diakonie Katastrophenhilfe, prin FONSSINCHEIAT 

Din februarie 2022, Asociația Grupul Zambetul Nostru este partener în cadrul Centrului de asistenta umanitara si sociala Nicolina Iasi
și lucreaza cu copiii refugiatilor ucraineni. In plus, organizatia a desfasurat activitati si cu copiii fără părinți ucraineni și romani din Centrul Bucium Iasi.

Contextul acestui proiect e unul in care copiii si mamele ucrainene au fost puternic afectati de plecarea in refugiu. Nu cunosc limba tarii in care se afla, deci relationează greu sau deloc. Au mare nevoie insă sa socializeze, sa cunoasca locul si oamenii, sa-si faca prieteni si sa se integreze in comunitate, pentru ca timpul pe care il vor petrece aici este foarte greu de estimat.

Perioada rece, vremea nefavorabila constituie un impediment suplimentar de socializare dar si un factor determinant pentru neintoarcerea acasa.
In acelasi timp, copiii aflati acum in protectia statului roman, care au venit in Romania din orfelinatele ucrainene, au nevoie de conexiune si incluziune.

De aceea, organizam activitati care sa creasca gradul lor de integrare in comunitate, cum ar fi jocuri recreationale comune- copii ucraineni si romani – iesirea la cofetarie, la pizza, in excursii de cunoastere a Iasului si a judetelor vecine, organizarea de activitati sportive- la derdelus, la patinoar, etc si realizarea de activitati de viata independenta.

Vom face ateliere creative prin care sa fie puse in valoare talentele copiilor, facilitarea exprimarii sentimentelor/starii lor, activitati in diverse spatii culturale pentru o mai buna intercunoastere (teatru, opera, etc), ateliere de gatit preparate traditionale, cunoasterea preferintelor si obiceiurilor de sarbatori.

Accelerarea integrarii ucrainenilor in comunitatea ieseana prin comunicare interculturala si servicii socio-educationale realizate cu copii refugiati ucraineni, neinsotiti si aflati sub protectia Statului Roman, copii romani ocrotiti in serviciile publice de asistenta sociala, mame si copii ucraineni din Iasi.

Proiectul face parte din cadrul Programului „SUPPORT UKRAINE – Active support measures for Ukrainian citizens fleeing the war” si este finantat de Diakonie Katastrophenhilfe, prin FONSS.

    0
    Cos
    Cosul este golInapoi la magazin