Activități pentru susținerea incluziunii tinerilor din medii defavorizateIN DERULARE 

Proiectul desfășurat în cadrul campaniei de strângere de fonduri „SMS recurent 2 Euro” se intitulează “Activități pentru susținerea incluziunii tinerilor din medii defavorizate”.

Campania de strângere de fonduri „SMS recurent 2 Euro” are rolul de a contribui la atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus în perioada 01.11.2023 – 31.09.2024.

Prin intermediul proiectului “Activități pentru susținerea incluziunii tinerilor din medii defavorizate” ne dorim să contribuim la integrarea în societate a tinerilor care provin din medii defavorizate.
Beneficiarii proiectului sunt tineri aflați în una din următoarele situații: • copii cu vârste până în 18 ani aflați în centre de plasament din județul Iași • tineri peste 18 ani care trebuie să se integreze în societate, să-și găsească o locuință și un loc de muncă și să devină independenți • copii cu vârste până în 18 ani care provin din familii defavorizate.

Principala problemă care vizează copiii până în 18 ani din mediile defavorizate este creșterea abandonului școlar cauzat de sărăcie și de mediului nefavorabil în care trăiesc. În ceea ce privește tinerii peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecția copilului apare riscul de marginalizare/excludere din societate din cauza faptului că ei nu știu sau nu pot să se integreze corespunzător, dar și pericolul de a cădea în capcana unor fenomene ca drogurile, alcoolul sau prostituția care sunt atât de întâlnite în zilele noastre. Tinerii pot înțelege greșit libertatea dobândită în momentul în care părăsesc centrele de plasament și pot cădea cu ușurință în viciile ascunse în mrejele libertății. De asemenea, ei au nevoie de suport pentru integrarea pe piața muncii, ceea ce poate fi o adevărată provocare pentru unii dintre ei.

Prin intermediul proiectului ne dorim să venim în sprijinul lor și să organizăm activități care să contribuie la integrarea lor mai ușoară în societate.
Printre activitățile pe care le-am gândit pentru atingerea obiectivelor noastre se numără următoarele:
1) activități pentru deprinderi de viață independentă 
2) activități pentru integrare pe piața muncii 
3) activități non-formale, care includ ateliere de teatru, de dans 
4) tabere la mare și la munte (o tabără la munte în noiembrie 2023 și o tabără la mare în iulie 2023).
Credem cu tărie că experiența în lucrul cu această categorie de beneficiari va contribui la succesul proiectului. Activitatea asociației se concentrează în jurul copiilor și tinerilor din centrele de plasament și din familiile defavorizate din județul Iași, așa că de-a lungul timpului am căpătat abilitățile necesare pentru a lucra cu ei cu ușurință.

Obiectivele campaniei:
Obiectivele proiectului nostru sunt:
1. Organizarea a minim 25 de ateliere, la care să participe minim 500 de copii, până în septembrie 2024. 2. Organizarea unei tabere la munte pentru un număr de 60 de beneficiari, până la 31 noiembrie 2023.
3. Organizarea a două tabere la mare pentru un număr de 120 de beneficiari, până la 31 august 2024.
4. Organizarea Galei Absolventului, la care să participe elevii proveniți din centrele de plasament care au finalizat clasa a VIII-a si a XII-a și acordarea de premii în valoare de 1000 de lei pentru fiecare absolvent în parte, în luna iulie 2024.
5. Atragerea de fonduri în valoare minimă de 50.000 de Euro (proveniți de la minim 10000 de donatori) prin intermediul campaniei de fonduri „SMS recurent 2 Euro”, până pe data de 31.09.2024.

Trimite un SMS cu textul ZAMBET la 8845 și DONEAZĂ 2 Euro pentru copiii sprijiniți în campaniile caritabile organizate de Asociația Grupul Zâmbetul Nostru.

    0
    Cos
    Cosul este golInapoi la magazin