Hai la mare 2024IN DERULARE 

Ce înseamnă pentru noi și copiii noștri vacanța de vară vs. ce înseamnă pentru copiii proveniți din centrele de servicii sociale?

Cele mai frumoase amintiri din vacanțele de vară au în centrul lor valurile mării și castelele de nisip construite la malul mării. Din păcate, nu toți copiii au trăit bucuria aceasta de a vedea marea.

Copiii din centrele de plasament, deși unii au vârste de 17-18 ani, ne mărturisesc cu tristețe în ochi că nu au văzut niciodată marea, dar și-o imaginează adesea și visează că într-o zi vor reuși să o cuprindă cu privirea.

Este minunat să visezi, dar nimic nu se compară cu emoția și bucuria de a păși pe plajă și de a simți apa mării pe pielea ta scăldată de razele soarelui.

Și pentru că ne dorim să dăruim această șansă unui număr cât mai mare de copii, an de an strângem fonduri pentru campania Hai la mare. Prin intermediul nostru, anual, aproximativ 200 de copii din medii defavorizate (centre de plasament și familii nevoiașe) din județul Iași se bucură de experiența unei tabere la mare sau la munte.

Anul acesta, 140 de copii din centrele de plasament și din familiile fără posibilități financiare vor beneficia de o tabără la mare, iar diferența de 60 de copii vor merge în tabără la munte.

Costul necesar în cadrul taberei pentru fiecare copil în parte este de 750 lei și include cazare, masă și intrarea la parcurile de distracție.

Ne aflăm în toiul pregătirilor pentru prima tabără din acest an pe litoral și emoțiile ne copleșesc, ca de fiecare dată, atunci când interacționăm cu beneficiarii noștri. Deși intrăm zilnic în contact cu povești de viață triste, cu drame și neajunsuri, acești copii ne intră la suflet și rămân pentru mult timp acolo. 💛

Contribuie și tu la îndeplinirea visului unui COPIL de a merge într-o tabără o dată în viață!

Cum ne poți sprijini?
Fiecare DONAȚIE înseamnă o ȘANSĂ în plus pentru un copil să pășească pentru prima oară pe litoralul Mării Negre.

DONEAZĂ prin:

Paypal: contact@grupulzambetulnostru.ro
https://pay.vivawallet.com/grupul-zambetul-nostru
Cont RON:
RO76BTRLRONCRT0371769801
Cont EURO:
RO26BTRLEURCRT0371769801

Tabăra nr.1: 27 iunie – 1 iulie 2024

Ziua 1

Începând de astăzi scriem amintiri de neuitat în suflețelele copiilor care participă în prima tabără #Hailamare2024! ⁣
Am ajuns cu bine la Costinești, copiii sunt foarte fericiți, entuziasmați și nerăbdători să vadă ce le-am pregătit. În fiecare zi vom desfășura activități și competiții sportive pe plajă, presărate cu momente surpriză pe care le vom împărtăși și cu voi. ⁣
Programul de astăzi a constat în jocuri de cunoaștere, am format echipele, am numit responsabilii pentru fiecare echipă și de mâine începem în forță activitățile. ⁣
Emoțiile sunt mari, mai ales pentru copiii care nu au mai fost niciodată într-o tabără, oboseala drumului își spune și ea cuvântul, de aceea prima zi are rolul de a-i introduce în atmosferă și de a-i familiariza cu regulile grupului, cu coechipierii, dar și de a le oferi momentele de care au nevoie pentru a se conecta cu marea și pentru a se bucura de liniștea la care au visat.⁣

Am început activitățile plini de energie! Echipele și-au îmbrăcat cu mândrie tricourile și s-au bucurat de primele competiții sportive pe plajă. ⁣
Suntem plăcut impresionați de seriozitatea și responsabilitatea cu care tratează copiii jocurile sportive pregătite și susținute de voluntarii noștri.
Ei sunt dovada vie a faptului că tinerii și copiii proveniți din centrele de plasament și din familiile fără posibilități financiare sunt implicați, serioși, disciplinați și conștiincioși, iar noi ne bucurăm că facem parte din povestea lor și le putem oferi șansa la o viață normală.
Am surprins în câteva imagini bucuria din ochii copiilor și ne-am dorit să le împărtășim și cu voi. ⁣
Fericirea lor înseamnă împlinirea noastră! Mulțumim încă odată tuturor celor care ați donat și ați pus umărul la organizarea acestei tabere!

Ziua 2

Pe lângă activitățile antrenante cuprinse în programul de astăzi, copiii au dansat cu valurile mării, i-au șoptit dorințele lor cele mai ascunse, iar marea le-a luat cu ea, cu promisiunea că ele vor deveni realitate.

⁣Noi am fost martori la bucuria lor și la chiotele lor de veselie, luându-ne energia de care avem nevoie pentru perioada încărcată de activități frumoase care urmează. ⁣⁣Dragii noștri, bronzul de pe pielea copiilor va dispărea după o vreme, dar amintirile vor rămâne cu ei pentru totdeauna.

Suntem recunoscători că am fost binecuvântați să fim și noi părtași la construirea acestor momente minunate. ⁣⁣Alături de voi, scriem povești cu final fericit!⁣⁣

Împreună facem Fapte Bune!

Copiii s-au acomodat foarte bine și se simt ca într-o mare familie. Se ajută reciproc, se distrează, plâng și râd împreună. ⁣⁣Deși s-au adunat câțiva ani de când organizăm taberele la mare și ar fi trebuit să ne obișnuim cu emoțiile și să ne călim, încă ne copleșesc tot felul de trăiri atunci când vedem lacrimile de bucurie din ochii lor.

Știm că în fiecare an caruselul din parcul de distracții este preferatul copiilor și este activitatea de care cei mai mulți dintre ei își amintesc cu drag, de aceea am vrut să le facem și de data aceasta o surpriză și să îi lăsăm să se bucure de aventură.

⁣⁣Veselie maximă în tabăra #Hailamare2024! Recunoscători pentru încă o zi reușită!

    0
    Cos
    Cosul este golInapoi la magazin